top of page

Wat zijn de trendkleuren voor 2024?

Is jouw interieur toe aan een likje verf maar weet je nog niet zo goed welke kleur je moet kiezen? In deze blog vertel ik je meer over de trendkleuren van 2024. Met deze hippe kleuren geef je jouw interieur een nieuwe make-over. Van rustgevend groen tot knallende neonkleuren: je kunt dit jaar helemaal los met natuurtinten én kleur.

De kleur van de natuur: rustgevende groentinten

De kleur groen is ook dit jaar wederom een belangrijke kleur dat zeker in het rijtje trendkleuren van 2024 thuis hoort. Met de kleur groen haal je de natuur in huis. Je kunt deze rustgevende kleur op allerlei manieren in je interieur terug laten komen. Denk aan een groene kleur verf op de muur, groene sierkussens op de bank of een mooie grote groene kamerplant.

De kleur groen is heel veelzijdig want iedere groentint heeft zijn eigen uitstraling. Lichte groentinten, zoals mintgroen, hebben een verfrissend en kalmerend effect. Ben je op zoek naar een warme en natuurlijke uitstraling? Kies dan voor olijfgroen. Voor een subtiele groene uitstraling kies je voor een groentint met een vleugje grijs erin zoals saliegroen. Wil je meer luxe in huis halen? Smaragdgroen geeft jouw interieur een luxe uitstraling. Hieronder mijn favoriete kleuren groen:

  • Lichen No.19 van Farrow & Ball: een zachte kleur lichtgroen met een rustige uitstraling

  • Forest Green van LAB Paint: een diepe kleur donkergroen met een klassieke uitstraling

  • Zen Garden van LAB Paint: een rustige natuurlijke kleur groen met een vleugje grijs

De kleur groen kun je combineren met andere natuurtinten zoals wit, beige, zand of lichtgrijs. Ben je op zoek naar een luxere uitstraling? Combineer dan een donkergroene tint met messing woonaccessoires.

Pasteltinten: licht roze & lila

Dit jaar zien we ook nieuwe trendkleuren verschijnen, denk aan licht roze en lila. Waar je deze kleur voorheen alleen in een kinderkamer zou gebruiken, is het dit jaar niet gek om deze kleur door te trekken naar andere ruimtes in huis.

Het verfmerk Flexa heeft de kleur Sweet Embrace tot trendkleur van 2024 benoemd. Sweet Embrace is een zachte lichtroze kleur. Deze kleur is vrolijk, lief en warm.

Karwei roept ook ieder jaar een nieuwe kleur uit tot trendkleur. Dit jaar is dat de kleur California Mauve. Deze paarse tint geeft een zonnige knipoog naar de Amerikaanse Westkust. Wil je deze kleur combineren met andere kleuren? Dan kun je California Mauve volgens Karwei het best combineren met beige, grijs, bruin, donkerpaars en terra.

Fluorescerende (neon) kleuren

Durf jij helemaal los te gaan met kleur? Dan gaat jouw hart waarschijnlijk sneller kloppen van deze fluorescerende trend. Ga los met een knallende neonkleur op de wand in je woonkamer of begin voorzichtig met woonaccessoires in diverse snoepkleuren. Een knalroze of gifgroene stoel? Bij deze kleurtrend is niets te gek!

Wil je jouw interieur rustig houden maar wil je deze trend wel in huis halen? Zorg dan dat je de basis van je interieur rustig houdt. Verf de wanden bijvoorbeeld in een witte of beige kleur zodat je met een knalroze of blauw statement aan de muur kunt knallen.

Trendsetters: Zilver en chroom

De trendkleuren zwart en messing zijn niet meer weg te denken in ons interieur. Denk aan een zwarte stalen deur of eetkamerstoelen met messing pootjes. Dit jaar lijkt daar verandering in te komen. De kleur zilver/chroom maakt namelijk zijn intrede. In de mode zien we deze trend ook. Wellicht heb jij al een zilver kleurige broek of blouse in jouw kleding kast hangen.


In de interieurwereld spotten we deze trend nu ook. Laat de kleur zilver bijvoorbeeld terugkomen in de woonaccessoires, zoals een tafellamp of in een leuke bijzettafel.

De kleur zilver past perfect in een modern of industrieel interieur door de koele uitstraling. Combineer deze kleur bijvoorbeeld met een koele donkerblauwe muur om een luxe uitstraling in jouw interieur te creëren.

Beige combineren met bruin

Voor liefhebbers van de Japandi woonstijl is de kleur beige een populaire verfkleur. Dit jaar is deze natuurtint nog steeds heel populair. Toch gaan we dit jaar voor meer contrast. Combineer een licht beige kleur daarom met een donkerdere kleur bruin. Hiermee creëer je meer contrast in jouw interieur. Verf de wanden bijvoorbeeld in een licht beige verfkleur en kies voor warme walnoot houten meubels om warmte toe te voegen. Hieronder mijn favoriete kleuren beige:

Koop eerst een kleurtester om de kleuren te testen op de muur die je wilt verven. Het daglicht in de ruimte heeft veel invloed op hoe de kleur uitpakt op de muur. In een donkere ruimte, gelegen op het noorden, kan Singing Sand bijvoorbeeld veel mooier uitpakken dan de kleur Sandy Beach.

Heb je hulp nodig?

Wil jij ook met kleur aan de slag maar vind je het lastig om een keuze te maken? Ik kom graag bij jou thuis met alle kleurstalen om te kijken welke kleur het beste bij jouw interieur past. Bekijk hieronder wat ik voor jou kan betekenen.


Recente blogposts

Alles weergeven

''Een interieur mag groeien''

- Mariska Morhee -

Mijn kijk op interieurstyling

Ik ben van mening dat iedereen een fijn interieur verdiend. De kleuradviezen en interieuradviezen van Stijlkriebels zijn daarom voor zowel een groot als kleiner budget toegankelijk.

​

​De kenmerken die altijd terugkomen in mijn interieuradviezen zijn warmte, eenheid en rust . Samen creëren we een warm interieur. Een interieur waarin jij tot rust komt.

 

Een interieuradvies is altijd persoonlijk. Voordat ik een advies maak wil
ik jou leren kennen. Alle adviezen worden in een duidelijk en 
concreet plan
gepresenteerd zodat je direct aan de slag kunt.

Maris met vaas woonkamer kijk op interieurstyling
bottom of page