top of page

5 tips om een dressoir te stijlen

Wil je een (oud) dressoir een upgrade geven of een nieuw dressoir stijlen? Welke woonaccessoires kun je hiervoor gebruiken? En hoe combineer je deze zonder dat het er rommelig uitziet? Hieronder 5 tips om jouw dressoir een nieuwe look & feel te geven.

Koffietafelboek op dressoir met kaars en vaasje

Tip 1: Geef je dressoir een upgrade

Ben je uitgekeken op het dressoir in je woonkamer? Kijk of je het dressoir een upgrade kunt geven voordat je een nieuw dressoir koopt. Je kunt het dressoir een compleet andere look & feel geven met een likje verf, nieuwe pootjes, nieuwe handgrepen of deurknoppen. Wil je toch een (nieuw) dressoir maar heb je een beperkt budget? Kijk of je bij de kringloop een uniek tweedehands pareltje kunt scoren.

Met een paar nieuwe deurknopjes geef je het dressoir al een andere uitstraling. Bij de Zara Home kun je hele toffe deurknopjes in verschillende vormen en materialen kopen.

Tip 2: Denk van groot naar klein

Welke woonaccessoires verdienen een plek op het dressoir? Begin met het verzamelen van jouw mooiste accessoires. Dit kunnen accessoires zijn die je al in huis hebt maar dit kan natuurlijk ook een goed excuus zijn om te gaan shoppen.


Als je alle woonaccessoires hebt verzamelt, kunnen we beginnen met stijlen. Dit doen we van groot naar klein. Kies uit jouw collectie eerst één grote eyecatcher die de aandacht mag trekken. Een grote eyecatcher kan zijn: een hoge vaas, een mooie tafellamp, een hoge kandelaar of kunstobject.


Als alle woonaccessoires dezelfde hoogte hebben, dan maak je het dressoir minder interessant om naar te kijken. Daarom adviseer ik woonaccessoires te gebruiken met verschillende hoogtes.

Heb je een aantal woonaccessoires met dezelfde hoogte? Je kunt meer hoogte creëren door bijvoorbeeld een mooi koffietafelboek onder een vaas te leggen.

Tip 3: Groeperen met oneven items

Als het goed is heb je nu één grote eyecatcher en een aantal andere woonaccessoires met verschillende hoogtes bij elkaar staan. We gaan de woonaccessoires nu op het dressoir plaatsen.


Voor de indeling is het belangrijk dat je niet alle woonaccessoires naast elkaar op het dressoir zet. We gaan ze in groepjes van oneven aantallen bij elkaar zetten. Mix & match bijvoorbeeld een vaas, een kandelaar en een tafellamp met verschillende hoogtes en zet ze in een groepje van drie.

Je kunt ook groepjes maken met wanddecoratie. Hang bijvoorbeeld een spiegel of schilderij boven het dressoir.

Tip 4: Voeg een persoonlijke noot toe

Neem je altijd een souvenir mee uit het buitenland? Heb je mooie foto’s van de kinderen of andere waardevolle items die een mooi plekje verdienen? Neem deze items mee in de styling van het dressoir. Persoonlijke items geven het dressoir namelijk een unieke uitstraling. Hang bijvoorbeeld een mooie grote fotolijst boven het dressoir of groepeer jouw waardevolle items op het dressoir. Zo creëer je een persoonlijk statement piece!

Heb je kleurrijke woonaccessoires verzameld? Zorg dat de kleuren van de woonaccessoires terugkomen in de andere accessoires in je woonkamer. Als je kleuren terug laat komen, creëer je meer eenheid.

Tip 5: Betrek je dressoir bij de rest van de ruimte

Jouw dressoir staat waarschijnlijk in je woonkamer. Hoe zorg je ervoor dat je dressoir bij de rest van je interieur past?


Bekijk het dressoir van een afstandje en kijk welke items naast het dressoir staan. Ook hierbij geldt de stylingtip: speel met verschillende hoogtes. Staat er een item naast het dressoir dat even hoog is? Kijk dan of je een grote plant of een mooie vloerlamp naast het dressoir kunt plaatsen. Nog meer hoogte creëren? Kijk of je een plant, naast het dressoir, aan het plafond kunt hangen.


Shoptips nodig?

Vind je het lastig om een mooi dressoir en/of woonaccessoires te vinden? Ik help je graag!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


''Een interieur mag groeien''

- Mariska Morhee -

Mijn kijk op interieurstyling

Ik ben van mening dat iedereen een fijn interieur verdiend. De kleuradviezen en interieuradviezen van Stijlkriebels zijn daarom voor zowel een groot als kleiner budget toegankelijk.

De kenmerken die altijd terugkomen in mijn interieuradviezen zijn warmte, eenheid en rust . Samen creëren we een warm interieur. Een interieur waarin jij tot rust komt.

 

Een interieuradvies is altijd persoonlijk. Voordat ik een advies maak wil
ik jou leren kennen. Alle adviezen worden in een duidelijk en 
concreet plan
gepresenteerd zodat je direct aan de slag kunt.

Maris met vaas woonkamer kijk op interieurstyling
bottom of page