top of page
Gedekte eettafel beige roze wooninspiratie

Wooninspiratie

Wil jij aan de slag met je interieur en ben je op zoek naar inspiratie? Laat je inspireren op deze pagina.

Ontdek waar ik mijn interieur inspiratie vandaan haal. Bekijk de top 5 populaire woonstijlen met aardetinten en lees de nieuwste interieur blogs.

Interieurinspiratie is overal

Inspiratie is overal wooninspiratie magazine stijlvol wonen

Als interieurstylist zoek ik altijd naar nieuwe inspiratie zodat ik mijn klanten kan verrassen met een uniek advies. Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Mijn antwoord: ik sta de hele dag 'aan' als het om interieur gaat. Ik kan van alles om me heen geïnspireerd raken. 

Voor een flinke dosis wooninspiratie kun je natuurlijk een woonwinkel bezoeken of lekker wegdromen bij de mooiste plaatjes op Pinterest. Maar er zijn meer plekken om inspiratie op te doen. 
 

De vakantie is voor mij een moment om mijn zintuigen te prikkelen.
Ik vind het heerlijk om te slenteren door pittoreske dorpjes, te lunchen in een sfeervolle Spaanse binnentuin of tijdens een citytrip de prachtige architectuur te bewonderen. 

 

Voor mij zit inspiratie ook in kleine alledaagse dingen. Let tijdens een wandeling door de natuur eens op de kleuren en vormen die je tegenkomt. Kijk eens naar de inrichting van jouw favoriete restaurant, naar het eten op je bord of een schilderij aan de muur.
 

Ik ben benieuwd waar jij inspiratie vandaan haalt. Op welke plekken kom jij graag? Kijk eens of je hier inspiratie uit kunt halen voor jouw interieur.

Trend 2024: interieurs met aardetinten

LAB kleurwaaier natuurtinten.jpg

Word jij niet blij van een kleurrijk interieur met uitgesproken kleuren en drukke printjes? Goed nieuws! Een interieur met een aards kleurenpalet is ook dit jaar weer erg populair.

Met een warm kleurenpalet vol aardse kleuren haal je warmte en rust in huis. Voeg hier wat natuurlijke materialen en groene planten aan toe en voilà je hebt een oase van rust! Aardetinten zoals beige, zand en taupe zijn ook nog eens heel makkelijk te combineren met de rest van je interieur. 

Wil je meer contrast in je interieur? Combineer deze lichte aardse tinten dan met donker hout. Wil je toch een vleugje kleur toevoegen? Kies dan voor zachte pasteltinten in bijvoorbeeld je woonaccessoires. 

Top 5 populaire woonstijlen met aardetinten

Met aardetinten in je interieur zit je altijd goed. Een kleurenpalet met natuurtinten kun je in verschillende woonstijlen toepassen.
Bekijk hieronder de top 5 populaire woonstijlen met natuurtinten. Welke woonstijl is jouw favoriet?

1. Japandi interieur 'slow living'

De Japandi woonstijl is dé interieurtrend van dit moment en dat is wat mij betreft terecht. De mix tussen Japans design en de Scandinavische gezelligheid is prachtig.
Ga je voor Japandi? Dan kies je voor rust, minimalisme, organische vormen en veel aardetinten. Kijk bewust naar welke items je in het interieur zet. 'Slow living' past
helemaal bij deze woonstijl. Lees meer over de Japandi woonstijl.

Japandi woonstijl minimalistisch aardetinten

2. Scandinavisch interieur 'functionality is the key'

De Scandinavische woonstijl kennen we al een tijdje en is nog steeds heel populair. Hij verdient dus zeker een plekje in deze top 5. Een Scandinavisch interieur is licht, functioneel en eenvoudig. In dit type interieur kun je je heerlijk terugtrekken en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Combineer lichte natuurtinten met natuurlijke materialen om een fijn en rustig Scandinavisch thuis te creëren. 

Scandinavisch interieur

3. Boho Ibiza interieur 'feel the vibe'

Op het zonnige Ibiza komen aardetinten nog beter tot zijn recht. Met de Boho Ibiza woonstijl haal je licht, vrijheid en ontspanning in huis. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen het Ibiza sfeertje thuis willen creëren. Combineer wit met lichte aardetinten, hout, rotan en zeegras voor een relaxte Ibiza vibe in jouw interieur. Meer weten over deze woonstijl? Naar de boho Ibiza woonstijl.

Boho interieur slaapkamer

4. Modern klassiek interieur 'a la Paris Chic'

Als er een bestemming is waar je als interior lover je hart op kunt halen, dan is het Parijs. In een modern klassiek interieur komen prachtige ornamenten en sierlijsten nog beter uit met een aards kleurenpalet. Een vleugje romantiek toevoegen?

Met zachte pastelkleuren haal je de liefde in huis. Gaat jouw hart ook sneller kloppen van deze woonstijl?

Modern klassiek Paris Chic interieur

5. Hotel Chique interieur 'luxury is in each detail'

Haal een luxe hotelsfeer in huis met een Hotel Chique interieur. In dit type interieur komen zwarte meubels goed tot zijn recht. Combineer deze donkere meubels met een zachte beige tint op de wanden en rijke stoffen zoals velvet. Maak het hotel plaatje compleet met luxe materialen zoals marmer en messing. It's all about the details!

Hotel Chique woonstijl met zwart en groen

Verf & behang: de perfecte combinatie

Behang is terug van weggeweest, en hoe!

Wil je meer sfeer in huis creëren? Kies dan voor behang. Ik krijg vaak de vraag: behang of verf, wat adviseer jij? Mijn antwoord: combineren! Met behang kun je een ruimte namelijk een unieke uitstraling geven.


De mogelijkheden met behang zijn eindeloos. Toffe printjes, organische patronen, glimmende details of natuurlijke structuren. Je bedenkt het en het bestaat. Maak een statement in jouw interieur met behang. 

Daarnaast is behangen tegenwoordig heel eenvoudig en je werkt oneffenheden op de muur makkelijk weg. Wat mij betreft allemaal redenen om met behang aan de slag te gaan!

Behangstalen Arte Stijlkriebels behang is populair

''Een interieur groeit met de jaren''

- Mariska Morhee -

Recente interieur blogs

bottom of page